Het deeg krimpt
Als je het deeg probeert uit te rollen maar deze krimpt weer dan heeft het deeg niet genoeg gerust. De gluten in het deeg zijn nog niet ontspannen. Laat het deeg verder rusten en probeer het na een tijdje nog eens.
De pizza blijft wit bij het bakken
Er zijn niet genoeg suikers in het deeg aanwezig voor karamelisatie. Dit kan komen doordat het deeg te kort ( geen ontwikkeling ) of juist te lang (suikers zijn op ) heeft gelegen.
De pizza rijst niet in de oven
Waarschijnlijk is de pizza bol verkeerd om belegd Bij het uit de kist halen van de bol is deze omgedraaid waardoor de droge kant van de bol onder ligt. Deze geleid minder hitte en er word minder lucht ingeblazen
Sompige pizza
Groente bestaat veelal uit water, champignons bestaan bijvoorbeeld voor 85% uit water. Dit komt uit de groente zetten als dit verhit word en kan nergens heen. Doordat dit op de pizza blijft liggen word deze te nat. Grill je groentes goed voordat je deze gaat gebruiken Ook een hele natte kaas zoals buffelmozzarella kan dit veroorzaken. Laat daarom deze kaast eerst een paar uur uitlekken in de koelkast.
Niet krokant genoeg
Als de pizza niet krokant uit de oven komt is de temperatuur in de oven te hoog. Er is niet genoeg tijd voor de bodem om goed krokant te worden. Verlaag de temperatuur in de oven zodat deze langer in de oven kan blijven